Over het concert van 28 november 2021

Fire from the heart 

De Romantiek was een kunststroming van emotie, hartstocht, fantasie, verbeelding…

Tijdens dit romantische programma met werken van Beethoven, Brahms en het echtpaar Schumann, vertellen we het interessante verhaal achter hun muziek en geven we u een kijkje in de artistieke en persoonlijke verhoudingen tussen deze componisten.

 

Programma:

 

Ludwig van Beethoven - vioolsonate opus 12

Johannes Brahms - vioolsonate opus 108

Clara Schumann - Romance opus 22

 

pauze

 

Ludwig van Beethoven - vioolsonate opus 96

Robert Schumann - 3 Romances opus 94

De musici:

Annabelle Ferdinand kreeg haar eerste vioollessen van Fred Robert in Vaassen. Daarna werd ze tot de Jong Talent klas van het conservatorium van Utrecht toegelaten. Na vervolgens privélessen te hebben gevolgd bij Jeanne Lemkes ging zij studeren aan het Sweelinck Conservatorium bij Johannes Leertouwer en Bouw Lemkes. Tijdens haar studie daar studeerde ze in het kader van een uitwisseling ook in Sint Petersburg bij Alla Aranovskaya.

Nadat Annabelle aan het Koninklijk Conservatorium bij Jaring Walta haar opleiding had voltooid verdiepte zij zich daar via de opleiding kamermuziek in de barokviool, bij Monica Huggett en Pavlo Beznosiuk.

Masterclasses volgde ze bij Herman Krebbers en Emanuel Hurwitz. Dartington Summerschool kende haar drie keer een beurs toe om cusrsussen te volgen bij oa Monica Huggett, The Dufay Collective (op vedel) en fiddle bij Peter Cooper.

Annabelle speelde en speelt met verschillende vooraanstaande ensembles zoals Les Musiciens du Louvre, The Amsterdam Baroque Orchestra, Musica Ad Rhenum, Les Talens Lyriques, Trio Sonnerie, The Caecilia Concert, Anima Eterna en de Nederlandse Bachvereniging. Sinds 2010 maakt zij deel uit van De Nieuwe Philharmonie Utrecht olv Johannes Leertouwer.

Daarnaast speelt ze regelmatig kamermuziek in verschillende bezettingen.

Naast haar bezigheden als uitvoerend musicus heeft zij een erg leuke en uitdagende privé lespraktijk voor kinderen.

Roderigo Robles de Medina heeft op een aantal grote podia gespeeld, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Glinkazaal van de St. Petersburg Filharmonie, en Weill Recital Hall in Carnegie Hall, New York. Behalve in Nederland, gaf hij ook concerten in Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, Italië, Panama, Argentinië, Brazilië, Uruguay en Suriname.

Hij studeerde bij Sergei Markarov, Jan Wijn, Sulamita Aronovsky en Mila Baslavskaja, en nam deel aan masterclasses van Bella Davidovich, Hans Leygraf, Joaquin Soriano, György Sebök,, and Eugene Indjic.

Roderigo won prijzen op het Eduard Flipse Concours in Rotterdam (1987), International Concours “Cittá di Senigallia” (1988) in Italy,en het Concours van de École Normale de Musique Parijs in samenwerking met de Alliance Française (1999).

Hij nam deel aan het 15e Chopinfestival in Parijs, dat werd uitgezonden op het Franse kanaal TV5.

In maart 2011 en 2012 gaf Roderigo pianomasterclasses aan het Internationaal Kamermuziekfestival “Sembrando Talentos Uruguay” in Montevideo, en in juni 2012 in het Internationaal Kamermuziekfestival “Alfredo de Saint Malo” in Panama City waar hij ook een uitvoering gaf van Beethoven’s vierde pianoconcert.

In 2014 gaf hij een serie masterclasses aan vijf universiteiten in Brazilië, en in 2015 een cursus aan de universiteit van Montevideo, Uruguay. 

Roderigo Robles de Medina treedt veelvuldig op als solist en als duopartner/begeleider, en is werkzaam als correpetitor aan Codarts Rotterdam.