Woensdag 20 februari 2019

Foto: Hans Dunlop
Foto: Hans Dunlop

Anita Simons & Band

 

Café Wilskracht, Prins Alexanderplein

Aanvang : 20.00 uur

Toegang gratis


ANITA SIMONS & BAND, bestaande uit Anita Simons (vocals), Pieter van Santen (piano), Ton Cornelissen (drums), Erwin Huigen (bas) en Ruud Bergamin (saxen).

 

Anita Simons is vanaf jongs af aan al dol op zingen. Zij gaat dan ook op haar tiende zingen bij een jongerenkoor in Den Haag, waarbij zij al gauw solo’s mag zingen. Rond haar twintigste verruilt zij het koor voor een popband. Na een optreden tijdens een cabaret van haar werk wordt ze ontdekt voor de jazz. De Big Band muziek steelt haar hart, ze heeft dan ook bij diverse Big Bands heeft gezongen: Big Band Hans Dubbelaar, The Fly Over Big Band en Swing Time. Ze zingt nu als vaste zangers bij de Q Big Band Delft. Als gast heeft ze o.a. gezongen bij de Sweet Blossom Orchestra, Caseys Big Band, The New Manhattan Big Band en de Delta Swing Band.  Bij de Swing Town Jazzband (Zwijndrecht, jazzband oude stijl) was zij jaren de vaste zangeres.

Naast de Big Bands zingt Anita regelmatig bij andere jazzformaties.

Zij studeerde aan de DJAM in Amsterdam (opleiding voor jazz en lichte muziek) en kreeg les van Janis Lakers (Amerikaanse jazz-zangeres, docente aan het Maastrichtse conservatorium).

Op dit moment toert Anita met de muziektheatergroep Joffie met de voorstelling ‘op reis met George en Ira Gershwin’.

 

Pieter van Santen (piano) studeerde in 1989 af aan het conservatorium in Zwolle bij docent Henk Meutgeert en studeerde nog een jaar verder bij Rob van Kreeveld aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij was ondermeer lid van ‘Shocking Jazz’ van Mariska Veres en speelde bij cabaretgroep ‘Crème Fraiche’. Naast zijn activiteiten als pianist in diverse jazzformaties werkte hij ook voor theater en film. Sinds een aantal jaren treedt hij op als pianist-zanger met de door hem van humoristische teksten voorziene versies van ondermeer composities van John Coltrane.

 

Erwin Huigen (bas) is een ‘A bass player stays out of treble’ en is het motto van bassist Erwin Huigen. Neemt niet weg dat hij ook graag het avontuur op zoekt. Op contrabas en elektrische bas vormt hij al jaren de basis van verschillende jazz-, blues- en popformaties. Daarnaast kan je hem regelmatig vinden op jamsessies, om nieuwe muzikanten te ontmoeten en paden te bewandelen die hij nog niet eerder heeft begaan. Kortom: een gedreven en ervaren muzikant die al op veel verschillende podia in binnen- en buitenland te zien was.

 

Ton Cornelissen (drums) is vanuit de punk in zijn tienerjaren naar de jazz en de freejazz overgestapt. Vervolgens ging hij naar het Pneumatisch Dance Trio en tegenwoordig ligt zijn focus met zijn band ‘The FUNKSWEEP’ op de mobiele funk.

 

Ruud Bergamin saxofonist, componist, arrangeur en dirigent begeeft zich al decennia op het terrein van de jazz, in brede zin.

 

Jazz in Café ‘Wilskracht’ wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en Café ‘Wilskracht’.


Vrijdag 15 maart 2019 - huiskamerconcert

Classic Meets Jazz

 

Gusto Italiano

Kleiweg 199B

3051 XJ Rotterdam

 

Bereikbaar via Tram 8, halte Bergpolderplein

Parkeren Kleiweg e.o. vrij

 

Aanvang: 20.00 uur

 

Toegang concert € 5,00 (zie info hieronder)

 

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Reservering gewenst.


Ina Neger, piano & Ruud Bergamin, baritonsax.

 

Ina en Ruud laten u met spannende voorbeelden horen dat klassieke muziek en jazz geen tegengestelde grootheden zijn en elkaar op diverse manieren aanvullen. Muziek van Bach, Fauré, Satie, Benny Golson, Duke Jordan e.a.

  

Entree € 5 voor het concert. Gezien het beperkt aantal plaatsen (25) is reservering gewenst.  

Reserveringen via info@banningarchitect.nl.

Vooruitbetaling (€ 5,00) kan via rekening NL11 RABO 0314 6722 22 t.n.v. Stichting Concert Dichtbij.

Vermeld bij uw betaling a.u.b.: "concert 15 maart"

Betaling bij binnenkomst is ook mogelijk. 

 

Na afloop is er mogelijkheid een wijnproeverij bij te wonen.

De wijnproeverij is € 10,00 (contant te betalen). Voor de wijnproeverij dient u zich aanmelden bij info@gusto-italiano.nl

 

 

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurscouts Rotterdam