Woensdag 19 juni 2019 - Jazz in Wilskracht

 

‘Rob Agerbeek Trio’  

 

Met Rob Agerbeek - piano

Erik Albjerg  - bas

Tjeerd Klapwijk - drums

Ruud Bergamin - saxen

 

 

 

Aanvang 20.00 uur; toegang vrij.

Café Wilskracht, Prins Alexanderplein, Rotterdam Alexander.


 

Rob Agerbeek trad op belangrijke internationale jazzfestivals op zoals het Paris Jazz Festival, Hammerveld Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Kongsberg Jazz Festival en Berliner Jazz-Fest. De Haagse pianist speelde onder meer in The Jazz Messengers, Dutch Swing College Band, The Clayton Brothers, The Miller Sextet, The Dixieland Pipers en het Rob Agerbeek Trio.

 

Erik Albjerg (bas) studeerde aanvankelijk jazztrompet, wendde zich snel tot Theorie van Muziek (Jazz, BA 2000). Hijbstudeerde jazz-basgitaar (BA 2003) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 1998 leert hij een breed scala aan jazzmuziek theorie onderwerpen voor verschillende afdelingen. Erik publiceerde een artikel in het Nederlands Journal of Music Theorie over Gil Evans arrangement van Moon Dromen (2000). Hij is mede-auteur van meerdere publicaties en gaf een presentatie over het onderwijs van jazz harmonie tijdens het Congres van de Nederlandse-Vlaamse Maatschappij voor Muziektheorie (Antwerpen, 2012).

 

Tjeerd Klapwijk (drums). Zijn eerste trommel komt van de plaatselijke drumfanfare waarna hij vanaf zijn 11e jaar drumles op de muziekschool krijgt van o.a. Residentieorkestslagwerker Luuk Nagtegaal en jazzdrummer Hans Braber. Hij studeerde vanaf 1980 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en verdiept zich in klassieke en moderne (slagwerk-)muziek, componeren en jazz drummen. Hij doet veel ervaring op door het spelen in lessen en workshops en optredens met meerdere internationale topmusici die het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bezoeken. Hieronder zijn o.a. de gitaristen Jim Raney, Herb Ellis en Pat Metheny en bijvoorbeeld pianisten Kenny Kirkland, Monty Alexander en wereldtopdrummers Dave Weckl, Jeff Hamilton en Roy Haynes.

 

Ruud Bergamin: saxofonist, componist, arrangeur en dirigent begeeft zich al decennia op het terrein van de jazz, in brede zin. Hij studeerde begin jaren ’80 Schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en trad op met diverse musici. Gevestigde namen en opkomende talenten. Naast TangoZZs is hij actief met de groep Cruise Control en De Bigband.